Wie zijn wij

Wij, Dick, Suzan & Ton en Wilma zijn de initiatiefnemers van CPO-project BuitenBuren.

We willen graag samen buiten wonen. Het delen van ons erf is een manier om onze verbondenheid met natuur te combineren met de verbondenheid met mensen in onze omgeving. 
In dat verlangen hebben we elkaar gevonden en onze ideeën kwamen samen in het vormen van een initiatiefgroep. Een akkoord is een harmonie van individuele noten; iets meer over ieders afzonderlijke achtergrond en kijk op samen wonen vind je hieronder bij persoonlijke noot.

Initiatiefgroep

Met een initiatiefgroep van zes mensen zijn we medio 2020 gestart met het realiseren van onze gezamenlijke woonwensen in een project met de voorlopige naam Buitenburen.  Wanneer we een geschikte locatie gevonden hebben willen deze groep gaan uitbreiden naar de gewenste groepsomvang.

Ons streven is in 2021 een geschikte locatie gevonden te hebben, 2022 gaan we bouwen en verbouwen zodat we eind 2022 - begin 2023 onze droom ons thuis kunnen noemen.

Persoonlijke noot

Mag ik me voorstellen: Wilma Klabbers.

Al vanaf mijn studententijd, toen ik woonde in een woongroep, wilde ik graag weer ooit samen met leuke mensen in mijn directe omgeving wonen. Mensen, die net al ik een hart hebben voor duurzaam leven: waarom ieder een wasmachine, auto, klusgereedschap en zo voor zich? Willen leven met wat de natuur om hen heen biedt. En willen wonen in een huis dat als het even kan energie-neutraal is. Ik vind het ook fijn te weten dat er mensen in de buurt zijn om activiteiten mee te ondernemen, en die ook op elkaars welzijn letten. Ik wil graag in de omgeving Nijmegen wonen, ik kom er vandaan en ik heb een boomgaard met moestuin in de buurt van Molenhoek. Uiteraard wil ik ook graag een moestuin en struiken met fruit op ons terrein om me op uit te leven..  

Wilma

Ton

Hoi, Ton van Vlerken is mijn naam.
Waarom samen buiten wonen? Even nagerekend en ik zag dat van de 43 jaar dat ik op mijn eigen woon, ik er maar liefst 36 jaar heb in een vorm van gemeenschappelijk wonen. Of dit compensatie is voor mijn opgroeien als enig kind weet ik niet, het bevalt me in ieder geval erg goed. In dezelfde periode heb ik 15 jaar buiten  gewoond, ook dat is me prima bevallen en daar verlang ik naar terug. Sinds 2004 woon ik in een Centraal Wonen project in Nijmegen, hier heb ik mijn vriendin Suzan leren kennen.

In BuitenBuren kan ik mijn verlangens naar samen en buiten wonen beiden vormgeven. Ik heb een erg brede belangstelling, een overvloed aan ideeën en veel uiteenlopende dingen gedaan in mijn leven. Die ervaringen zet ik graag in bij dit project dat uitdagend, inspirerend en vervullend tegelijk is.

Mijn naam is Suzan

Graag wil ik met Ton een nieuwe stap maken en het liefst kom ik dan te wonen midden in de natuur.

Ik vind het fijn om daarbij deel uit te maken van een fijn groepje bewoners, zodat ik me niet alleen met de naruur maar ook met mensen verbonden blijf voelen.

Suzan

Dick

Ik heb me aangesloten bij BuitenBuren omdat ik graag wil wonen met goede buren, die naar elkaar omkijken, spullen delen, en het samen goed hebben. 

Dit op een plek waar we een mooie en natuurlijke omgeving maken en onderhouden, zoals een gemeenschappelijke ruimte, een tuin, bomen/boomgaard en wat er verder mogelijk is.  

En dit alles natuurlijk op een zo duurzaam mogelijke manier, zowel bij het bouwen als bij het wonen.